Aan de slag met overprikkeling!

shutterstock_62296240Ben je iemand of ken je iemand met ASS (een autisme spectrum stoornis) of AD(H)D (attention deficit (hyperactivity) disorder)?

Leef je vaak onder grote stress omdat de wereld geregeld je geregeld te veel wordt? Ben jij vaak moe, boos, verdrietig of is de spanning in huis geregeld te snijden? Dan is er een grote kans dat er sprake is van overprikkeling.

Het goede nieuws is dat er iets aan te doen is! Door te leren over de invloed van prikkels en te leren signaleren en herkennen wat een overprikkeling met je doet, ontstaat inzicht en met dit inzicht kun je keuzes gaan maken die jouw leven en dat van de mensen om je heen meer ontspannen maken.

Aansluiten Bij Communicatie biedt begeleiding die gericht is op het hanteerbaar maken van problemen, door inzicht te bieden aan hulpvragers en hun omgeving, door samen te zoeken naar aanpassingen om overprikkeling terug te dringen.

In sommige gevallen is er binnen een maand sprake van een grote verbetering, komen driftbuien minder vaak voor en voelen mensen zich stukken beter.

Meer weten? karen@aansluitenbijcommunicatie.nl 

Terug naar overzicht
Nieuwsgierig?

Vul hier je naam en e-mail adres in en ontvang
5 gratis tips!

Nieuws

Aan de slag met overprikkeling!

23 september 2018

Waarnemen doe je met elk zintuig; je hoort, ziet, voelt, ruikt en proeft de hele dag door dingen. Daarnaast komt er ook informatie vanuit je lichaam; je hebt een hongergevoel, je hebt het warm of je bent slaperig. Al die signalen, ook wel prikkels worden door je hersenen verwerkt.

Dat is prima te doen als je, zoals de meeste mensen, over filters beschikt. Daardoor neem je alleen de dingen waar die voor jou van belang zijn.

 

Lees meer »

Meer nieuws >>