Pilot training ROND

Het is zover! De methode ROND gaat na vier jaar het licht zien. Samen met Jannet Reinds heb ik beschreven wat wij vanuit onze ervaring en deskundigheid zien als een basishouding die gelijkwaardigheid in zorg- en hulpverlening vergroot.

De methode gaat uit van vier aspecten die gezamenlijk de interactie bepalen en bestaat uit kennis, vaardigheden en attitude-aspecten die bewustwording en afstemming op cliënten stimuleert en optimaliseert.

Lees hieronder meer over de methode:

samenvattingmethoderond

In het kort komt de methode ROND neer op:
Ruimte: fysiek en mentaal
Openheid: de rol van oordelen, interpretaties en aannames
Nieuwsgierigheid: waarnemen en observeren
Duidelijkheid: doseren van informatie, heldere afspraken en meer.

De bijbehorende training gaat in op het oefenen van praktische vaardigheden omdat WETEN hoe iets hoort, nog niet betekent dat het wordt TOEGEPAST in contacten.

Ben je nu al nieuwsgierig en zou je willen deelnemen aan de pilot training? Stuur dan een mail naar karen@aansluitenbijcommunicatie.nl 

 

Terug naar overzicht
Nieuwsgierig?

Vul hier je naam en e-mail adres in en ontvang
5 gratis tips!

Nieuws

Aan de slag met overprikkeling!

23 september 2018

Waarnemen doe je met elk zintuig; je hoort, ziet, voelt, ruikt en proeft de hele dag door dingen. Daarnaast komt er ook informatie vanuit je lichaam; je hebt een hongergevoel, je hebt het warm of je bent slaperig. Al die signalen, ook wel prikkels worden door je hersenen verwerkt.

Dat is prima te doen als je, zoals de meeste mensen, over filters beschikt. Daardoor neem je alleen de dingen waar die voor jou van belang zijn.

 

Lees meer »

Meer nieuws >>