Wie ben ik

Hoi, mijn naam is Karen Poot en ik ben in 2012 gestart met Aansluiten Bij Communicatie. Ik heb de naam gekozen omdat communicatie, verbinding en contact de basis vormen van mijn hulpverlening.

Ik ben nuchter, praktisch en nieuwsgierig naar wat jou beweegt en motiveert. Dat maakt dat ik eerst mijn best doe om veiligheid, vertrouwen en ontspanning te brengen in het contact door vooral waar te nemen en mij open op te stellen.
Wat ik van anderen terug hoor, is dat een kwaliteit van mij 🙂

 

 

  • Ik maak kennis, heb oprechte aandacht en luister naar jouw verhaal.
  • Ik vink geen lijstjes af, ik neem de tijd die nodig is en ik schrijf verslagen waar jijzelf inspraak en regie in houdt.
  • Ik ben mij altijd bewust van mijn eigen oordelen, aannames en interpretaties en nodig ook iedereen uit om die te bespreken.
  • Ik verschuil mij niet achter jargon of deskundigheid en ik ga naast jou staan.
  • Ik leer elke dag nog bij en geef zo af en toe gewoon toe dat ik niet alles weet.
  • Ik ben ook gewoon mens en heb de nodige levenservaring opgedaan.

In mijn carrière als logopedist en ambulant begeleider heb ik veel geleerd over allerlei vormen van contact maken en communicatie.

Ik heb me vaak verwonderd over de afstandelijkheid waarmee professionals kijken naar “problemen”.

Ik zag mensen verstrikt raken in systemen omdat ze niet 1-2-3 in de daarvoor bestemde hokjes pasten.

Ik zag mensen “onderwerp” worden van ellenlange overleggen, waar vooral óver hen gepraat werd en niet met hen.

Ik zag veel ongelijkwaardigheid en dat heeft mij ertoe gebracht om eerst maar eens te kijken naar degene die tegenover mij zit.

Van daaruit heb ik mij voorgenomen om vooral te kijken naar mogelijkheden én om hulpvragen vooral te benaderen vanuit het perspectief van degene die ze heeft. Het draait om de afstemming en niet om de methode.

Ik houd het hier kort, maar ben je nieuwsgierig geworden, nodig me dan eens uit voor een kopje koffie: karen@aansluitenbijcommunicatie.nl

 

Blog

Leren in interactie

31 mei 2022

Deze video geeft mooi aan dat een kleine moeite een groot verschil maakt. De juf in deze video leert haar taalaanbod verrijken en je ziet hoe dat doorwerkt bij de kinderen in haar klas.

Lees meer »

Meer nieuws >>