Van "overleven" naar LEVEN!

In de kern willen wij als mensen allemaal hetzelfde; gezien en gehoord worden en erkenning krijgen voor wie wij als persoon zijn.

Het uitgangspunt van mijn begeleiding is dat ik als hulpverlener jou je eigen kracht weer laat ontdekken en ondersteun waar het even niet meer vanzelfsprekend gaat. Ik vind het belangrijk om jou in je waarde te laten en gelijkwaardig samen te werken.

Omgaan met teleurstellingen, onrechtvaardigheid en traumatische gebeurtenissen die in ieder mensenleven voorkomen, kan ingrijpend en ingewikkeld zijn. Soms kom je er niet meer uit.
Dat is geen schande en ik weet zeker dat JIJ de mogelijkheden hebt om er zelf oplossingen voor te vinden.

Ik bied ondersteuning wanneer jij het nodig hebt omdat ik weet dat het met name ’s avonds of in het weekend moeilijk kan zijn. Dan is even kunnen bellen soms al genoeg. Samen spreken we af wanneer en op welke manier jij op mij kunt rekenen.

Op welke manier doe ik dat?

Ik gebruik onderdelen uit de volgende methoden en interventies. Je kunt het zien als mijn gereedschapskist: voor elke klus kies ik het gereedschap dat het meest geschikt is om het resultaat te krijgen waar jij blij mee bent.

 • Geweldloos communiceren
 • Niet Sturend Communiceren
 • Positieve psychologie
 • Oplossingsgericht werken
 • Motiverende gespreksvoering
 • Humor, als relativerende methodiek
 • Signs of safety
 • Ervaringsordening
 • Emotieregulatie
 • Stresshantering
 • Overprikkeling voorkómen

En je kunt er op rekenen dat ik geregeld trainingen en bijscholingen volg om mijn gereedschapskist op en top gevuld te houden.

Daarnaast werk ik samen binnen ZON. Een netwerk van bevlogen, ervaren en betrokken professionals die intrinsiek gemotiveerd zijn om het beste uit zichzelf en hun cliënten te halen met respect voor ieders eigenheid. Door intervisie, intercollegiaal overleg en duo-hulpverlening zorgen wij er voor dat jij de ondersteuning krijgt die jij nodig hebt.

 

 

 

Blog

Leren in interactie

31 mei 2022

Deze video geeft mooi aan dat een kleine moeite een groot verschil maakt. De juf in deze video leert haar taalaanbod verrijken en je ziet hoe dat doorwerkt bij de kinderen in haar klas.

Lees meer »

Meer nieuws >>